Flux

flux-forside kopier– en bevægelse mod en heraklitiansk nietzscheanisme

Jon Auring Grimm

277 sider
978-87-994614-2-2
179 kroner
Filosofi

Med en særegen og original tilgang til Nietzsche, som bygger på et stort kendskab til filosoffen, er forfatteren ude i en sammenhængende og poetisk eksemplifikation af, hvor Nietzsche ønskede sin egen tænkning bragt hen: til en position, hvor alt risikeres, hvor indforståetheden nok er eksklusiv og kræver arbejde, men i hvis form man finder funklende stjerner, der opstår og dør, med kraften der kan vises, men ikke besiddes. Grimms tolkning er modig og for læseren, der allerede kender Nietzsche, tålmodig.

Den heraklitianske indgangsvinkel til Nietzsches forfatterskab er ikke af fuldstændig ny dato, men i nærværende sammenhæng er den gennemført med en sådan stringens og overbevisningskraft, at der på afgørende vis kastes nyt lys over en hel række af Nietzsches hovedtanker. Ligeledes er det lykkes forfatteren at give en systematisk tolkning af Nietzsches filosofi, hvor der fremstilles en endog særdeles plausibel sammenhæng i en tænkning som ofte fremtræder disparat og kaotisk. Afhandlingen vidner endvidere om en omfattende og dybtgående viden om ikke blot Heraklit men også om store dele af den før-sokratiske filosofi, hvilket ikke mindst fremstillingen af daimon-begrebet giver det smukkeste belæg for. Sammenstillingen af Platons eros-begreb med Nietzsches tanke om vilje til magt skal også fremhæves, fordi den ikke blot meget præcist angiver forskellen mellem Platon og Nietzsche, men også på original vis åbner op til en ny forståelse af vilje til magt. Sluttelig skal den sprogligt meget fine fremstillingsform nævnes.
– Anders Moe Rasmussen (Lektor, AU) og Asger Sørensen (Lektor, DPU)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s