Speer 2

s-forside kopierAnders Vægter Nielsen

94 sider
978-87-994616-1-5
169 kroner

‘Speer 2’ er en række kortprosatekster.

Teksterne løber ind og ud af historiske begivenheder. Blandt andet. Det er ikke bare hvad nu hvis-maskinen, der kører, som var en almægtig despot blevet søndagsskolelærer i Skjern.

Det er en anden form for meddigteri: Stemmen her bungeyjumper lodret og sidelæns.

Det er fiktion, men ikke en præsentérbakke med reparationskit, men snarere en udstilling, en digtinstallation, som går rundt i både fortidssynder og nutidsdårskab, og i særdeleshed spadserer rask forbi og væk fra idéen: ”Hvis man da bare brød med forgangne tiders tanker”. Det menneskelige sinds dna er vist det samme som dengang. Men kulturen og civilisationen har da  taget steps forward. Somme tider to skridt frem og måske lige så mange tilbage igen.

Og den er jo letkøbt, hvis det blot var kommentarer til den skrækkelige epoke, hvor tyven måtte miste den hånd, der havde forbrudt sig.

Bogens scenografi  er sprog og tanke om den korte afstand fra dengangs mennesker og til 2012-menneskene. Der er måske blot tale om forskellige bagtæpper og forskellige vilkår fra epoke til epoker, men tanken om, hvad menneskenes børn er, er basalt uændret langt ind i sjælene.  Jeg sagde historie, jeg sagde (næsten) social indignation, jeg sagde (næsten) empatisk berøring. Det er upræcist, det er moderne menneskefortælling. Og man begynder som læser at overveje, om ens egne hænder er tyvens eller dommerens. Nå nej, det er jo bare skønlitteratur.

“… selve læsningen er herlig, og udtryk for et reelt skrivetalent, samt en skriveglæde. Det er ikke fordi, Anders Vægter Nielsen har gjort stort væsen af sig gennem tiden, men Speer 2 sender dog et klart signal om, at vi burde kunne tillade os at forvente mere fra ham. Støt de små, herligt krøllede forlag og bestil dig et eksemplar hjem af Speer 2, det kan du roligt tillade dig selv.”
MetroOrd
Læs artikel fra SkibhusAvisen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s