The Drama

the-drama-forside-150x150 kopierThe Drama (cd)

Udsolgt

The Drama betegner sig selv som indie, hvilket kommer til udtryk i sangenes formmæssighed. Instrumenteringen peger  ikke i retning af de indiegrupper, der som fast inventar inkluderer Mini Moogs og Nord Electro’er. Bandet lægger sig rytmisk op ad traditionel rock, om end sangenes drivkraft accentueres af en vedvarende two beat-fornemmelse.

Forsangeren, Jon Auring Grimm, står bag EPens fire numre, der er arrangeret af gruppen i fællesskab. Det betyder ikke, at vokalen er det bærende element i sangene. Ganske vist ligner Grimms stemme ikke noget, der før er set i dansk indie. Den leder på det nærmeste tankerne hen på en tidlig David Bowie, men den karakteristiske stemmeføring supplerer musikkens fremskriden på en måde, der giver plads til både instrumentalitet og vokal.

Forholdet mellem vokal og instrumentering bevirker, at sangene på The Dramas EP virker eksperimenterende, hvilket understreges af numrenes længde. EPen indeholder tre numre, hvoraf én sang optræder i to former. ”Strangest Sounds” findes i et radio edit, der varer 5,22(!) min., og en fuld længde-version, som varer mere end otte minutter. Det er med andre ord ikke easy listening, der er tale om, men den skærpede opmærksomhed, som sangene fordrer, understreger den ildhu, der er lagt i sangenes tekster. De er glimrende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s