Korsveje for Lu

KFL_Forside_500px

Erik Kock

110 sider
978-87-9703-570-2
199,95 kroner

I ‘Korsveje for Lu’ er alt overflødigt fedt skåret fra, og her møder du mennesker under pres, ofte når de er stillet over for eksistentielle valg. Flere oplever, at eksistensen udspiller sig i en labyrint, og at livets irgange kun med mellemrum kan ses eller forstås.

I én fortælling viser verdenshistorien sig som kulisse for et drømmeagtigt samspil mellem enkeltpersoners små historier. Det gælder begivenheder som Krystalnatten, mordet på Kennedy, flybombningen over Lockerbie og gasangrebet på Ghouta i Syrien.

I en anden fortælling udsættes du for et nærmest surrealistisk ridt i en labyrintisk, eksistentiel dødsdrom – i forsøget på at nå den elskede – men hvad har hun i vente?

I en tredje fortælling præsenteres en trefløjet kirurgi, der dissekerer menneskets vilkår i samfund, familie og religion.

Bogen balancerer på kanten mellem en fiktiv og en umiddelbart virkelig verden og fastholdes af et grænsesøgende sprog.

Erik Kock, f. 1954
Cand.mag. i dansk, ­engelsk og idé­historie. Arbejder bl.a. som dramatiker, manuskriptforfatter, sangskriver og essayist.

Erik Kock fortsætter med at flytte grænserne for, hvor langt ind i mennesket man kan nå ved at strække sproget. Han har tidligere udgivet to andre samlinger:

Klokkedybet
En måne af papir

Pressen skrev:

“Erik Kock skriver stramt, enkelt, detaljefokuseret og alligevel sanseligt. Hans kærlighed til scenen og filmmediet manifesterer sig i et billeddannende sprog. Og det univers, han skitserer, balancerer sært imellem det surrealistiske og det alt for virkelige.”
Carina Wøhlk, Den Smalle Bog

Om tidligere udgivelser:

“12 fortællinger hvor virkeligheden opløses i sære og sanselige tableauer, som maner til eftertanke og refleksion. Erik Kock er helt sin egen, men man kommer alligevel til at tænke på Dan Turèll og Svend Åge Madsen, blot i en fortættet form.”
Lektørudtalelse

“Den litteratur, som Erik Kock leverer, kommer med så megen marv, at man nok bliver nødt til at gnave det overfladiske kød af og brække teksterne, før man får det fulde udbytte af materialet. Bogen er ud­arbejdet i så kort et format, at man ikke frygter at vende tilbage til den for en ekstra gennemlæsnings skyld og indholdet så komprimeret, at de fleste nok vil mene dens levetid på hylden er af den blivende slags.”
Thurston Magnus, MetrOrd

“Kock kløjes bedst, når han prøver at fare vild på egen hånd i den konstant forskydende titelfortælling om en mand i stå på motorvejen, og den solidt flimrende Niels Bohr-hyldest i ‘Det hele menneske som drøm’.”
Lars Bukdahl, Weekendavisen