Fra et udvalg af planløs forelskelse

 

FEUAPF_T_Forside_500px

Sverre Kaels

243 sider
978-87-9703-571-9
199,95 kroner

I denne Sverre Kaels´ femte bog bliver der påny debatteret med fantastiske universer og underlige forekomster. Vi skal forbi glasklare og mærkværdige livsegenskaber, der giver plads til tålmodig eftertanke, til planløs for­elskelse og til en venten, der viser helt nye sider af det kaelske talent.
Tør vi miste grebet om virkeligheden, tør vi turde, frygte, elske, tør vi fascineres, når samlingen spørger os: Hvorfor lever vi, hvad er det, vi skal her, kan vi give rum til alt det, vi forelskes i og lade virkeligheden være, som den er, også når den tegner et dystert og voldsomt billede af vores uvedkommende og sidste gøre­mål?
I denne dybt originale samling er livs­udgaverne pågående. Vi skal turde være mennesker, også når smerten ved livet tager over og vi ikke har mere energi at samles om.

“… der hviler en barnlig legesyge over sproget, ikke bare i titlerne, men i det hele taget. En sprælsk, løssluppen tone der stikker af hid og did, og truer med at plyndre tekstens egentlige mening ud i horisontens overdrev, men som alligevel forankres af de noget formelle formuleringer, der gerne fungerer som fortællingernes lagkagebund. Der krydres med både nærbitre betragtninger, kancelliprægede tankestræk, knubbet direkte tale og reflekterende alvorsminer. Hvis det lyder som en selvmodsigende melange, vil jeg sige, at vi nærmer os noget centralt i bogens virke. Det legesyge og fabulerende fantastiske, får en del modspil af det latente mørke, der lurer under overfladen, men som sjældent kommer helt frem i fuldt flor for læserens opmærksomhed … Man finder ganske sjældent litteratur på dansk, der tør hvad Sverre Kaels gør med sin.”
Thurston Magnus

“Et sært og fascinerende mix af tekster. De to lange noveller der afslutter samlingen er ganske overrumplende og effektfulde. Forfatteren bruger træk fra forskellige genrer og skaber helt unikke universer. En smal og meget læseværdig udgivelse hvor der ikke lefles for mainstream og hvor der kræves noget af læseren. Men de universer, og sære fortællinger som forfatteren leverer, er værd at bruge tid på. Sverre Kaels er en forfatter med sin helt egen unikke stemme og jeg er pjattet med udgivelsens litterære mandsmod.”
Jacob Holm Krogsøe, Lektørudtalelse

 

Andre bøger af samme forfatter:

Fra et udvalg af fjendtlig opmærksomhed
De spiller på mig
Samfundssatiriske sorteringer
Tilgivelsen
Fantastiske historier